WHITEBOARD ANIMATIE LATEN MAKEN

WIJ GEVEN JOU 7 TIPS!

Een whiteboard animatie laten maken is ideaal om op een originele en ambachtelijke manier een product of dienst te promoten. Computeranimaties (2D explanimations) zie je tegenwoordig veel, maar in een whiteboard animatie waarbij een hand ‘live’ aan het tekenen is, spreekt veel mensen meer tot de verbeelding. Zie het als een cartoon of strip in de krant, maar dan in de vorm van een whiteboard uitleganimatie (explanimation).

 • whiteboard animatie laten maken
 • whiteboard animatie laten maken
whiteboard animatie laten maken

#1. Whiteboard animatie laten maken: kies een originele tekenstijl

Wil je een whiteboard animatie laten maken? Doe het dan goed! Wees erop alert dat de cartoonist een hele originele ‘eigen’ tekenstijl heeft. De meeste aanbieders van whiteboard animaties werken namelijk met vast beeldmateriaal (stockbeelden) dat standaard in hun softwareprogramma zit. Je denkt te investeren in een mooie whiteboard animatie, maar krijgt uiteindelijk een animatie die even vlug in elkaar geknipt en geplakt is en verre van onderscheidend is. Eeuwig zonde toch?

#2. Whiteboard animatie laten maken: schematisch, zakelijk of humoristisch

Nu je een partij hebt gevonden met een originele en aansprekende tekenstijl kun je gaan bepalen wat de ‘tone of voice’ van jouw whiteboard animatie moet worden. De animatie moet natuurlijk aansluiten op de doelgroep waar je je op richt. Wil je een schematische whiteboard animatie (pijlen, symbolen en cijfers), zakelijk (een wat sobere uitstraling) of kies je voor een luchtige en humoristische stijl? De ervaring van onze klanten is dat je met humor veel sneller de aandacht trekt én vasthoudt, zelfs als het om serieuze onderwerpen gaat. Veel van onze klanten kiezen dan ook voor een wat humoristische ondertoon. Uiteraard moet de cartoonist wel in staat zijn om jouw whiteboard animatie een ‘funny twist’ te geven.

whiteboard animatie laten maken
whiteboard animatie laten maken

3#. Wat kost het laten maken van een whiteboard animatie?

Wat een whiteboard animatie laten maken kost hangt van meerdere factoren af. Is het een lang en technisch script dat uitgewerkt dient te worden of betreft het vrij eenvoudige materie? Uiteraard geldt hier: tijd = geld. Wij werken overigens met vaste lage tarieven zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

#4. Whiteboard animatie laten maken: ‘opleuken’

Let er op dat je whiteboard animatie net iets origineler is dan alleen een hand die een poppetje tekent en wat woorden opkrabbelt. Op die manier hebben kijkers het na een paar seconden wel gezien. Her en der een beetje kleur, bewegende armpjes en voetjes en een rijdende auto maken een whiteboard animatie bijvoorbeeld al snel veel spannender om naar te kijken.

whiteboard animatie laten maken
whiteboard animatie laten maken

#5. Whiteboard animatie laten maken: kies de juiste voice-over

Je kunt ervoor kiezen om je whiteboard animatie te laten inspreken door een voice-over. Wil je een groter (internationaal) publiek bereiken? Laat dan een whiteboard animatie maken die voorzien wordt van een Nederlandse voice-over en zorg daarnaast voor bijvoorbeeld een Duitse, France of Engelse versie. Veel bedrijven en organisaties in uiteenlopende sectoren hebben door ons een whiteboard animatie laten maken in meerdere talen.

#6. Werk met een partij die zelf whiteboard animaties produceert

Inkopen bij de bron biedt jou aanzienlijke voordelen. Er zijn veel bureaus die werken met extern ingehuurde cartoonisten. Dat is uiteraard niet per definitie slecht, maar hierdoor stijgt wel de prijs van jouw whiteboard animatie. Bovendien heb je kans dat de communicatie wat stroever verloopt en er ruis ontstaat. Hierdoor worden je wensen misschien minder goed doorgevoerd. Wanneer je rechtstreeks zaken doet met de cartoonist verloopt de communicatie sneller en wordt de oplevertijd korter. Bovendien zul je het ook in je portemonnee voelen, omdat er geen tussenpartij is die een fee hanteert. Dit drukt de kosten bij het laten maken van een whiteboard animatie. Bij ons doe je rechtstreeks zaken met de cartoonist.

whiteboard animatie laten maken
whiteboard animatie laten maken

#7. Whiteboard animatie laten maken: oplevertijd

We hebben het zojuist al even genoemd maar inkopen bij de cartoonist zelf scheelt tijd en geld. Met vragen kun je je rechtstreeks tot hem of haar wenden waardoor je whiteboard animatie meer aansluit op jouw verwachtingen.

WHITEBOARD ANIMATIE LATEN MAKEN DOOR DUTCH-ANIMATIONS

UNIEKE TEKENSTIJL

UNIEKE TEKENSTIJL

Onze huiscartoonist heeft een geheel unieke tekenstijl. Hij tekent elke illustratie met de hand en werkt niet met vast stockmateriaal. Hierdoor kunnen wij jou gegarandeerd een unieke whiteboard animatie beloven waar geen tweede van is!

SCHERPE PRIJZEN

SCHERPE PRIJZEN

Wij produceren alles zelf, waardoor wij scherpe tarieven kunnen hanteren. Neem contact met ons op voor een prijs.

SCRIPT

SCRIPT

Alles begint natuurlijk met een ijzersterk script. Een script bedenken is bij de prijs inbegrepen, dus een briefing is voor ons voldoende.

SNELLE LEVERING

SNELLE LEVERING

Door onze effeciënte werkwijze en persoonlijk contact loopt het contact sneller dan bij de meeste andere bedrijven. Je kunt dus op korte termijn je whiteboard animatie verwachten.

WAAROM EEN WHITEBOARD ANIMATIE LATEN MAKEN?

CALL TO ACTION

In een whiteboard animatie kun je mensen aanzetten tot actie. Kom met een verrassende explanimation en haal iedereen uit de luie stoel.

PRESENTEREN

Spreek tot de verbeelding met een bijzondere whiteboard animatie en zorg dat mensen jouw verhaal nog lang onthouden!

TRAINING & E-LEARNING

Een whiteboard animatie laten maken is ideaal voor trainingsdoeleinden. Ook kun je ze inzetten voor e-learning.

Unique selling points

Waarin blinkt jouw product of dienst uit? Maak indruk door successen in een whiteboard animatie aan je doelgroep te laten zien.

Uitleg product en dienst

Leg uit hoe jullie meest populaire producten werken of hoe klanten gebruik kunnen maken van jullie diensten.

Herkomst en MVO

Gaat jouw bedrijf ook voor een betere en eerlijke wereld? De cartoons in jouw whiteboard animatie laten zien hoe het productieproces werkt.

Organogram

Heeft jouw bedrijf meerdere afdelingen of vestigingen? Wil je aangeven wie in welk team werkt en wat hij/zij doet? Je kunt het laten zien in je whiteboard animatie.

Verandermanagement

Mensen hebben vaak weerstand tegen verandering. Maak in een animatie inzichtelijk welke veranderingen zijn doorgevoerd en welke veranderingen op stapel staan.

Wachtruimte

Wachten is nooit leuk maar als je een whiteboard animatie laat maken en afspeelt op een TV wordt het al een stuk aangenamer. Bovendien informeer je direct bezoekers in de wachtruimte.

Reacties social media

Wat zeggen je fans op social media over jouw bedrijf? Selecteer de leukste reacties en laat deze zien door middel van leuke cartoons! Een whiteboard animatie laten maken krijgt zo een hele originele twist en het laat zien dat je luistert naar klanten!

Gedragsregels

Werknemers maken het bedrijf, maar wat als niet alle neuzen dezelfde kant op staan? Welk gedrag wordt verwacht van het personeel op de werkvloer alsmede wat zij online over jouw bedrijf zeggen?

Beurzen

Op een beurs staan kost veel geld, dus wil je zoveel mogelijk bezoekers aantrekken. Vertel iets over jullie producten of diensten in een whiteboard animatie met bijvoorbeeld humoristische cartoons, zodat de stand de volle aandacht krijgt die het verdient!

DE WERKWIJZE VAN EEN WHITEBOARD ANIMATIE LATEN MAKEN

Briefing
Animatie laten maken

Aangenaam kennis maken! Stuur ons een briefing per e-mail of vertel ons je wensen in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Wij helpen je alvast op weg: met welk doel wil je een animatie laten maken en voor welk publiek? Is het voor intern of extern gebruik? Gaat je voorkeur uit naar een 2D animatie of een whiteboard animatie? Heb je een huisstijlmanual? Stuur deze gerust mee zodat wij binnen de gestelde richtlijnen kunnen werken.

Ideeën + script
Animatie laten maken

Op basis van jouw briefing zetten wij onze grijze cellen aan het werk. Hoe kunnen we jouw verhaal zo pakkend mogelijk vertellen? Heb je al een script? Stuur maar door! Eventueel redigeren we kosteloos de tekst voor je. Bij een whiteboard animatie sturen we je eerst enkele ideeën voor de cartoons, voordat wij deze gaan uitwerken.

Ontwerpfase
Animatie laten maken

Na goedkeuring van de ideeën gaan we aan de slag en wordt het pas echt leuk.  We starten met animeren en gaan de cartoons uitwerken.

Audio, voice-over + correctieronde
Animatie laten maken

In deze fase voorzien we je animatie van muziek, geluidsfragmenten en eventueel een voice-over. Je kunt kiezen voor een voice-over in elke taal die je maar wilt. Tevens is dit het moment om de ruwe versie aan je te laten zien, zodat wij eventuele correcties kunnen doorvoeren.

Afwerking + oplevering
Animatie laten maken

Wij voeren eventuele correcties door, sturen de animatie in het gewenste format naar je door en geven je graag tips hoe je je animatie zo effectief mogelijk kunt inzetten. Have fun!

whiteboard animatie laten maken

53 KEER MEER KANS OM GEVONDEN TE WORDEN!

De investering in video wordt al snel terugverdiend door een betere vindbaarheid van je website op internet. Een website met video maakt volgens Forrester Research 53 keer meer kans om op de voorpagina van Google te komen. Dit resulteert in meer bezoekers en aandacht voor jouw organisatie, bedrijf of product. Genoeg reden dus om op die videoboot te springen en een whiteboard animatie te laten maken.

KIES VOOR EEN ABONNEMENT

Kom elke maand positief in beeld!

Wanneer wij iedere maand een korte whiteboard animatie voor je maken trek je elke keer opnieuw de aandacht op een sympathieke manier. Zo wordt je onthouden!

whiteboard animatie laten maken

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN?

 • “Wat heerlijk werken met Dutch-Animations. Zij denken mee, zijn creatief, snappen waar de klant naar op zoek is, de juiste humor, en dat alles opgeleverd volgens planning. De eerste whiteboard animaties voor een E-learning programma zijn ontstaan. Een prettige samenwerking zo. Het smaakt naar meer.”

  PAULINE TEUNISSEN
  PAULINE TEUNISSEN Prezz
 • “Rock sees and understands very fast what a customer wants. His mind set is very international and creative”

  FRITS POPMA
  FRITS POPMA Popma Fruit Expertise
 • "Net iets anders dan anders; een getekende animatie om klanten fijne feestdagen te wensen. Creatieve input, vlotte samenwerking en veel leuke reacties op het resultaat!"

  Kim van der Vorst
  Kim van der Vorst Sensus
 • "In december 2015 heb ik kennisgemaakt met Rock tijdens een netwerkbijeenkomst en in februari 2016 een vervolgafspraak gemaakt om een verzoek van Hanna Events te bespreken. In minder dan 2 weken was mijn wens vertaald in mooie voorbeelden, waarvan er 1 binnenkort zal prijken op de site van Hanna Events. Ik ben hier ontzettend blij mee en kan Rock van harte aanbevelen, om ook uw diensten, kennis en vaardigheden, kort en krachtig te laten weergeven door een cartoon!"

  Hanna Koedam
  Hanna Koedam Hanna Events
 • "Dutch-Animations doet wat de klant vraagt. Het realiseren van een animatie met een boodschap kun je aan Rock overlaten. Met enkele krachtige uitgangspunten is de samenwerking gestart en gegroeid tot een mooi product."

  Henriët van der Weg
  Henriët van der Weg Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie
 • "Dutch-Animations is een zeer professioneel bedrijf dat perfect op de vragen van de klant inspeelt. Rock denkt zeer goed mee over hoe je je doelgroep het beste kunt bereiken. Hij heeft tevens voor een zeer schappelijk tarief divers drukwerk voor ons ontwikkeld. Alles is met de grootste zorg uitgevoerd en met een verbluffend resultaat. Rock is een echte professional en een aanrader voor iedereen!"

  Martijn de Groot M. de Groot Klussenbedrijf

WHITEBOARD ANIMATIE LATEN MAKEN? STUUR EEN BERICHT!

GRAAG OP DE HOOGTE GEHOUDEN WORDEN?

Neem contact op

Wil je graag een prijsindicatie? Stuur ons een mail en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Not readable? Change text.