animatie als Storytelling

De perfecte manier om een complex probleem, proces of oplossing weer te geven is via uitleganimaties (ook wel explanimations). Mensen hebben een hekel aan lange teksten lezen en willen kort en bondig zien waar zij bijvoorbeeld je website voor bezoeken. Storytelling is ideaal hiervoor. Hierbij kun je je verhaal laten vertellen in animatie of videovorm en kun je saaie informatie omzetten in eenvoudige stappen die gemakkelijk te begrijpen zijn. Een verhaal leent zich uitstekend om te visualiseren in een uitleganimatie (of explanimation).


Zorg er altijd voor dat je uitleganimatie of uitlegvideo niet saai is. Veel verschillende shots zorgen voor een toename aan diversiteit, waardoor de uitleganimatie niet saai oogt. De personages (karakters), bewegende elementen en de vloeiende transities moeten goed uitgewerkt zijn. Dat zorgt ervoor dat jouw uitleganimatie gemakkelijk te volgen is en ook niet onbelangrijk, de aandacht van de kijker langer vasthoudt.

Logo animatie laten maken

Een animatie hoeft niet altijd lang te zijn of een uitgebreid verhaal te vertellen. Een logo animatie bijvoorbeeld wordt door bedrijven en organisaties gebruikt om de waarde en het verhaal achter het merk te visualiseren. Een logo animatie kan heel kort zijn van slechts enkele seconden en gebruikt worden voor vele doeleinden en toepassingen. Ook kun je een logo animatie laten maken om te verwerken in een iets langere video of animatie als kort intro of outro. Een geanimeerd logo straalt kwaliteit en expertise uit naar je doelgroep en geeft een voorsprong op de concurrentie omdat je sneller onthouden zult worden.

Lees hier meer over wat wij voor jou kunnen betekenen.