– Invloed van visuele beelden op –

Het menselijk brein

Een animatie of video is veel meer dan een leuk bewegend filmpje. Bewegend beeld heeft namelijk grote invloed op onze hersenen, waaronder de emotie die wij voelen, het nemen van beslissingen en hoe goed we informatie voor langere tijd onthouden.

PRESENTATIES ZIJN 43% OVERTUIGENDER DAN PRESENTATIES ZONDER VISUELE ONDERSTEUNING.

HET BREIN KAN ZICH NA ENKELE DAGEN MEER DAN 2000 AFBEELDINGEN HERINNEREN MET 90% ACCURAATHEID.

50% VAN HET MENSELIJK BREIN IS DIRECT EN INDIRECT INGESTELD OP VISUELE INFORMATIE, ZOALS KLEUREN, VORMEN EN BEWEGINGEN.

HET BREIN KAN AFBEELDINGEN HERKENNEN BINNEN SLECHTS 13 MILLISECONDEN.

De effectiviteit van animatie, video en infographics

ib-1

UITLEG OP AFSTAND

Wij kunnen een animatie, video of infographic over elk denkbaar onderwerp maken. Het is een perfect alternatief voor fysieke afspraken tijdens COVID-19.

ib-2

KORT EN KRACHTIG

Tijd is schaars. In slechts enkele seconden tot een paar minuten leg je helder je boodschap uit. Bovendien onthouden mensen beelden beter dan tekst en is het leuk om naar te kijken.

ib-3

GEEN TAALBARRIÈRE

Animatie's, video's en infographics kunnen wij in elke taal leveren. Van voice-over tot ondertiteling. Het voorkomt ongemakkelijke taal- en cultuurverschillen.

ib-5

VOOR ELKE DOELGROEP

Bewegende beelden trekken aandacht en snapt iedereen. Van jong tot oud, van ongeschoold tot directeur.

Tijdens gesprekken

Informeer of overtuig je gesprekspartner in zijn of haar eigen taal. In een video of animatie wordt binnen 60 sec. op een visuele manier duidelijk gemaakt waarin jouw bedrijf uitblinkt. Het wekt vertrouwen en je kunt de animatie of video na het gesprek digitaal doorsturen als reminder.

  • Creëer draagvlak voor jouw ideeën

  • Converteer kijkers in klanten

  • Deel resultaten op een visuele manier

Publiceer digitaal

Plaats de animatie, video of infographic prominent op de homepage van de website. Je bezoekers krijgen direct een duidelijk beeld van de producten en diensten. Op landingpages kun je bijvoorbeeld specifieke productanimaties posten van enkele seconden.

Maak kennis via Zoom of Teams en stuur na het gesprek je animatie, video of infographic door naar je gesprekspartner. Ook kun je een linkje naar je animatie of video opnemen in je digitale handtekening. Of verstuur hem rechtstreeks naar mensen die geïnteresseerd zijn in jouw product, waar ook ter wereld.

Plaats jouw animatie, video of infographic op tal van social media platforms, zoals je LinkedIn profiel en LinkedIn groepen, Facebook, Twitter, YouTube, Vimeo en veel meer. Ook kun je denken aan guerrillamarketing. In dat geval ontwikkelen wij een hele reeks animaties, video’s of infographics die je gespreid over een bepaalde periode publiceert. Je kunt hiervoor een voordelige bundel bij ons afnemen.

Geef online cursussen en trainingen aan personeel, klanten of nieuwe netwerkleden met behulp van animaties, video’s en infographics.

Presentaties en pitches

Laat voor een zaal of tijdens een netwerkbijeenkomst een verhelderende animatie, video of infographic zien. Wordt zonder veel moeite door iedereen onthouden en ‘stand out of the crowd.’

  • Leg uit hoe een product werkt

  • Stel het bedrijf of personeel voor

  • Vergelijk producten of statistieken

  • Deel belangrijke informatie en data

Veelgestelde vragen

Wij hanteren voor animaties en video’s vaste lage prijzen. Voor video’s waarbij wij op locatie moeten filmen maken wij offertes op maat. Neem voor prijzen even contact met ons op.

De meeste animaties en video’s kunnen wij binnen 2 tot 4 weken opleveren. Hierbij gaan we ervan uit dat we met de klant vrij snel kunnen schakelen. Voor filmen op locatie kan een andere tijdsduur gelden, uiteraard in overleg met de klant.

Vanzelfsprekend! Wij ontvangen graag jullie huisstijlmanual en logo. De animatie of video wordt in lijn met de huisstijl ontwikkelt, zodat het mooi binnen de huidige marketingmix te integreren valt en gemakkelijk te herkennen is.

Meer toepassingen

Je kunt een animatie of video op ontzettend veel plekken vertonen. Zowel fysiek als online. Hieronder geven we je graag enkele tips.

HANDELSMISSIES

Doe je internationaal zaken? Stuur je productanimatie op naar potentiële partners en klanten.

PERSONEEL

Werk nieuw personeel in met behulp van animaties en video's. Introduceer het bedrijf, de werkwijzen en procedures.

NIEUWSBRIEF

Elke week of maand laat je een nieuwe korte animatie of video zien waarin een ander aspect van je bedrijf wordt toegelicht.

STORYTELLING

Consumenten kopen steeds bewuster en een eerlijk/authentiek verhaal wordt steeds belangrijker.

INSTRUCTIES

Stuur een korte instructievideo naar klanten die een product hebben afgenomen en geef antwoord op veelgestelde vragen.

LEDEN WERVEN

Introduceer de voordelen van een lidmaatschap om nieuwe leden aan te trekken.

Wil je meer weten?

Enter your keyword